RGM

RGM -The Ronnie Gardiner Method

 

Jenny är utbildad RGM-Master, vilket innebär att hon kan engageras för att leda RGM-pass på valfri nivå. RGM är en slags musikterapi som använder händer och fötter likt ett trumset. Med rytmiska rörelser i kombination med de olika ”ord” som hör till varje rörelse tränas både kroppen och hjärnan. RGM används framgångsrikt sedan många år världen över, då vid rehabilitering efter stroke, Parkinson och MS.
Men metoden lämpar sig också mycket väl för friskvård. Att pausa några minuter i sitt dagliga arbete och genomföra ett litet pass till musik man tycker om, det ger både en slags mindfulness och syresättning av kroppen. Dessutom är det väldigt roligt.
Jenny är specialiserad att arbeta med RGM för friska vuxna och äldre.

För mera information om både RGM och om den fascinerande människa som står bakom metoden
rekommenderas varmt att se nedanstående film.

Ronnie Gardiner fick Mensapriset 2015 med motiveringen:
”Med sin metod RGM (Ronnie Gardiner Method) har Ronnie Gardiner lyckats skapa glädje, engagemang och rehabilitering för många stroke-, Parkinson- och MS-patienter. RGM uppfyller på ett omvälvande sätt Mensas viktigaste syfte: Att lokalisera och främja intelligens, så den kommer människor tillgodo.”

Filmen om Ronnie Gardiner, av Tore Marklund ”En ovanlig livsresa”:

 

Presentationsfilm Mensapriset 2015:

 

Mensaprisutdelning, Kosta, 16 maj 2015, i samband med Mensa Sveriges årsträff, med avslutande galamiddag:

 

Mensaprisutdelning, Scalateatern 31 maj 2015, i samband med hyllningskonserten till Ronnies ära. Arrangemang Isabella Lundgren:

 

Läs mer på hemsidan >>>